A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.

Elérhetőség

E-mail: muveletiterulet@gmail.com

Utolsó kommentek

Hírek

Kuruc.info

A karácsony valódi üzenete

2008.12.21. 19:53 | Magyarsag | Szólj hozzá!

Már csak három nap és itt a karácsony. De emlékeztek még egyáltalán miről szól(t) ez az ünnep?

Akik csak az ajándékokra, a mértéktelen zabálásra és a csöpögős karácsonyi filmekre tudnak gondolni, igen csak rossz úton járnak... Ők azok, akik egy másodpercig sem érzik át Krisztus születésnapjának csodálatos üzenetét.

Nem kell sok időt, csupán néhány generációt visszamenni nagy- és dédszüleink egyszerű falusi életéhez. Nagy család, szülők, nagyszülők, sokszor nyolc-tíz gyermek ünnepelt együtt. A szülők nem kaptak szabadságot a cégnél, egyszerűen csak abbahagyták a mindennapos falusi munkát. A házban gyakran csak egy szoba volt, szűkös, messze nem olyan kényelmes meleg, mint most. Karácsonyfa nem volt, karácsonyi lemez sem, az ebéd egyszerű, ajándékok – ha voltak is – csak jelképes apróságok. Mégis ünnepeltek ők is! Mégis volt gyökere a karácsony örömének. Gondoljuk végig, mi táplálja a mi karácsonyunkat? Képzeljük el, hogy nincs karácsonyfa, nincs zúzmara és gyertyafény, sem ajándékok, sem finom ételek. Mi maradna a karácsonyunkból? Nem csak üres, szürke hétköznap? Dédszüleink helyzetében tudtunk volna örülni a karácsonynak? Lett volna valami többlet, ami ünneppé teszi az ünnepet?

Persze rögtön eszünkbe jut: a karácsony a szeretet és a béke ünnepe! Ez egyébként annyira nyilvánvaló, hogy még a legbárgyúbb amerikai „télapós” filmekben is elhangzik, általában a happy end meghatóbb pillanataiban. Igen, a szeretet és béke elválaszthatatlan az ünneptől, de elgondolkoztunk már vajon azon, hogy mit értünk szeretet és béke alatt?

Mert milyen szeretetet és békét is ünnepel a hívő ember karácsonykor? Isten szeretetét és békéjét, melyet Jézus Krisztus által hoz el az embernek. Ez az öröm az, ami értelmet ad az összes többinek, a karácsonyfától és a családi ebédtől a figyelmes segítségig, és igazán ünneppé, boldogsággá varázsolja a karácsonyt. Mert Isten szeret minket, annyira, hogy lejött közénk és meghalt értünk. Mit tud Jézus, amit nem ad meg sem a nagyáruház, sem a család, sem a munka, sem a legnagyobb jószándék? Jézus meg tud minket váltani a bűntől. Megváltott minket, hiszen kétezer éve lejött közénk, és meghalt, szeretetből. Így az ember, hozzá fordulhat, ő megbocsátja a bűneit, az ember pedig rá bízhatja életét és így lehet igazán szabad, igazán ember, és így nyer értelmet az élet és a halál egyaránt.

Miért ünneplünk? Azért mert átéljük újra és újra azt a nagyszerű eseményt, amikor az Isten lejött hozzánk és fényt hozott az emberiségnek. Ünneplünk, mert ez ajándék volt a számunkra, nem jutalék… Felidézzük, hogy a megváltás ne váljon természetessé, hanem igenis tudjunk érte hálás lenni és megköszönni.

Itt van karácsony, és ha az igazi üzenetét keressük, ne az áruház öles szalagjait böngésszük, hanem csendesedjünk el, és forduljunk a szívünkbe, lépjünk túl vélt és valós sérelmeinken, nyújtsunk kezet egymásnak, legyen valódi ünnep karácsony.

Legyünk nyitottak észrevenni Jézus hívását, és merjünk odatérdelni a pásztorokkal a jászol mellé. Hiszen csak Jézus az, aki igazán ünneppé teheti a karácsonyunkat. Ő az, aki megadhatja az igazi szeretetet és békét, amit más nem adhat meg nekünk.

Forrás: http://kutmagazin.hu/

Címkék: karácsony magyarság szeretet műveleti terület hellókarácsony

A bejegyzés trackback címe:

https://muveletiterulet.blog.hu/api/trackback/id/tr40835553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása