A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.

Elérhetőség

E-mail: muveletiterulet@gmail.com

Utolsó kommentek

Hírek

Kuruc.info

Szebb Jövőt Kína

2008.08.24. 16:55 | Magyarsag | Szólj hozzá!

Vége! A záróünnepséggel véget értek a Pekingi Nyári Olimpiai Játékok. Soha ennyire látványos, monumentális, mégis ellentmondásos olimpiát nem rendeztek, talán csak az 1936-os berlini ötkarikás küzdelmek kivétel ezalól.

 

 

 

 

 

 

 

Kína az elvárásoknak megfelelően mindenkit maga mögé utasított az összesített éremtáblázaton, 1988 óta elsőként érték el az 50 aranyérmes "álomhatárt" (utoljára ez a Szovjetúniónak sikerült). 87 ország szerzett érmet, és első ízben ért el dobogós szereplést olimpián Afganisztán, Mauritius, Tádzsikisztán és Togó.

43 világcsúcs, 120 olimpiai rekord született a bő két hét alatt, valósággá vált az olimpia mottója: gyorsabban, magasabbra, erősebben.

A XXIX. Nyári Olimpiai Játékok egyértelműen legnagyobb ikonja Michael Phelps volt, aki 8 arannyal megdöntötte Markus Spitz 1972-es hihetetlen rekordját.

 

 

 

 

 

Magyar szempontból igen csak felemásra sikeredtek az ötkarikás küzdelmek. Már a nyitóünnepségen sikerült lejáratnunk magunkat, de csak később jöttek az igazi nagy csalódások. A legjobb talán, ha nem is nagyon beszélünk róla...

Beszéljünk inkább a sikerekről! 3 arany, 5 ezüst, 2 bronz.

- Cseh László 400 és 200 m vegyesen, valamint 200 m pillangón is ezüstérmet szerzett, csak a "földönkívüli" Phelps tudta őt megelőzni.

 

 

 

 

 

 

 

 

- Az újonc Fodor Zoltán ezüstérmet szerzett a 84 kg-os kötöttfogású birkózók pekingi olimpiai versenyén.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- A 14. versenynapon született meg az első magyar aranyérem a pekingi olimpián. Az előzetes várakozásokat igazolva Vajda Attila megnyerte a kenu egyesek 1000 m-es döntőjét, méghozzá remek, taktikus versenyzéssel.  Az olimpiai bajnok a július 15-én elhunyt Kolonics György emlékének ajánlotta az aranyérmét.

 

 

 

 

 

 

 

 

- A Kovács Katalin, Janics Natasa kajakpáros remek, magabiztos versenyzéssel megvédte címét 500 m-en a pekingi olimpián, s ezzel megszerezte a magyar küldöttség második aranyérmét.

 

 

 

 

 

 

 

 

- A Kozmann György, Kiss Tamás 1000 m-es kenupáros minden várakozást felülmúlva bronzérmet szerzett a szám döntőjében a pekingi olimpián.Kozmann eredetileg Kolonics Györggyel indult volna a játékokon, kettősük mindkét távon dobogóesélyesnek számított, a legendás, kétszeres ötkarikás bajnok társ azonban július 15-én, edzés közben elhunyt. A tragédia sokkolta az egész csapatot, különösen Kozmannt, aki néhány napig nem is tudta, folytassa-e egyáltalán a felkészülést és pályafutását, végül azonban úgy döntött, hogy a Kolonics által is kedvelt Kiss-sel elindul Pekingben, és megpróbál méltóan tisztelegni sporttársa és barátja emléke előtt.

 

 

 

 

 

 

 

 

- Magabiztosan, a mérkőzés második felében nagyszerűen védekezve 14-10-re győzött a pekingi döntőben a magyar férfi vízilabda-válogatott az Egyesült Államok ellen. Ezzel sorozatban harmadszor lett olmipiai bajnok Kemény Dénes szövetségi kapitány csapata.

 

 

 

 

 

 

 

 

Most tehát vége, az olimpiai láng kialudt. Csak reménykedhetünk, hogy a Kínai Köztársaság megértette az olimpia valódi üzenetét: a béke, a szolidaritás, az összefogás ezerszer értékesebb, mint bármilyen világcsúcs, vagy aranyérem ...

Négy év múlva Londonban találkozunk! Szebb Jövőt Magyarország, Szebb Jövőt Kína, Szebb Jövőt Emberiség!

Címkék: olimpia magyarság összefoglaló műveleti terület peking2008

A bejegyzés trackback címe:

https://muveletiterulet.blog.hu/api/trackback/id/tr87630444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása