A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.

Elérhetőség

E-mail: muveletiterulet@gmail.com

Utolsó kommentek

Hírek

Kuruc.info

Náci "propagandafilm:Olympia

2008.08.16. 14:47 | Magyarsag | komment

1936. augusztus 1-én reggel hat órakor a német rádió zenés ébresztője szólalt meg Berlinszerte. A város lakosságának nagy része ezen a napon nem munkába sietett, hanem a város egyik sportlétesítményébe, amit Reichssportfeldnek neveztek. Ez a nap ugyanis nem akármilyen nap volt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez  volt ugyanis a XI. nyári olimpiai játékok megnyitásának napja. Délután négy óra tizennégy perckor harangszó csendült. Die Olympia-Glocke hirdették a németek saját újításukat. Az olimpiának ugyanis volt már zászlaja, jelvénye, esküje és megszokottá vált a díszlövés, a galambröptetés is.

LENI RIEFENSTHAL: OLYMPIA (1938) német film

1. rész: A NÉPEK ÜNNEPE

2. rész: A SZÉPSÉG ÜNNEPE

Az akarat diadala után Hitler megbízásából készült monumentális, kétrészes, 3 órás filmeposz az 1936-os Berlini Olimpiáról. 23 operatőrrel, 250 órányi filmet forgattak, a vágás 2 évig tartott. Sokak szerint ez a valaha készült leghatásosabb film a sportról és az emberi mozgásról.

Mások szerint hihetetlenül ravasz propgandafilm, mely azt sugallja, mintha az olimpia játékok csak a Führer előtti tisztelgést szolgálnák.

Saját véleményt szándékosan nem írok,úgy is tudja mindenki mit gondolok!

FIGYELEM: Nem saját feltöltés, az alábbi linkről a videó mindenki számára elérhető video.google.com/videoplay, az esetleges jogi következmények a feltöltőt terhelik!

A népek ünnepe:

 

 

 A szépség ünnepe:

 

 

Címkék: náci olimpia magyarság műveleti terület hitler harmadik birodalom

A bejegyzés trackback címe:

https://muveletiterulet.blog.hu/api/trackback/id/tr75618225
süti beállítások módosítása